PAKIET RODO MUST HAVE + STRONA WWW

pakiet RODO MUST HAVE

PAKIET RODO MUST HAVE + STRONA WWW zawiera wszystko to, co musisz mieć jako przedsiębiorca, żeby być zgodnym z RODO.

Nawet jeśli posiadasz tylko prostą stronę wizytówkę, z formularzem kontaktowym, to też powinieneś wskazać w jaki sposób zbierasz, przetwarzasz i zabezpieczasz dane.

PAKIET RODO MUST HAVE + STRONA WWW zawiera takie dokumenty jak:

  • Lista kontrolna – pytania audytowe
  • Identyfikacja danych osobowych w działalności z przykładami
  • Rejestr czynności przetwarzania z przykładami
  • Analiza ryzyka
  • Rejestr naruszeń ochrony danych osobowych
  • Zgłoszenie incydentu naruszenia danych osobowych – wzór według UODO
  • Zgłoszenie incydentu naruszenia danych osobowych – wzór uproszczony
  • Instrukcja postępowania w przypadku naruszenia zasad ochrony danych osobowych
  • Polityka ochrony danych osobowych (Polityka bezpieczeństwa danych)
  • Instrukcja zarządzania systemem informatycznym
  • Rejestr kont, osób i systemów przetwarzających dane osobowe
  • Procedura realizacji praw podmiotów danych zgodnie z RODO
  • Obowiązek informacyjny – wzór – w przypadku wysyłania e-maili
  • Obowiązek informacyjny – wzór – w przypadku wykonania usługi lub umowy
  • BONUS: Tablica informacyjna RODO do wywieszenia – kilka wariantów graficznych

Pakiet STRONA INTERNETOWA (strona www – wizytówka), który jest dołączony do Pakietu RODO MUST HAVE, zawiera:

  • Polityka prywatności i plików cookies na stronę www – uproszczona
  • Klauzula informacyjna (wzór) – formularz kontaktowy
  • Klauzula informacyjna (wzór) – newsletter
  • Wzór checkboxa ze zgodą do wysyłki newslettera

CZY BĘDĘ POTRAFIĆ SAMODZIELNIE WYPEŁNIĆ DOKUMENTY?

Dokumentów jest dużo i ich nazwy brzmią dość urzędowo, ale gwarantujemy Ci, że w pakiecie znajdziesz naprawdę mnóstwo instrukcji! Wszystko masz opisane krok po kroku w e-booku wprowadzającym, a dodatkowo w każdym dokumencie na marginesach są umieszczone komentarze z instrukcjami.

W JAKIEJ FORMIE OTRZYMAM MATERIAŁY?

Wszystkie materiały otrzymasz na podany w zamówieniu adres mailowy. Pliki będą w PDF, Word lub Excel – zależnie od tego czy musisz w nich uzupełnić jakieś dane, czy nie.

Aby ułatwić Ci wypełnianie i kompletowanie dokumentów, większość plików otrzymasz w kilku wersjach, np. z komentarzami do edycji, bez komentarzy do edycji i bezpośrednio do druku plik pdf. Ostateczna liczba plików i stron w pakiecie jest więc znacznie większa (co najmniej trzykrotnie!). Wszystko jest dokładne opisane, ponumerowane i umieszczone w osobnych folderach.

Dokumentację uzupełniasz swoimi danymi i drukujesz we własnym zakresie. W ten sposób otrzymasz kompletną dokumentację RODO – możesz ją umieścić w osobnej teczce lub segregatorze.

Współpracujesz z innymi? Masz pracowników?

Z pewnością będzie potrzebował odpowiedniej dokumentacji.

Posiadanie pracowników lub współpracowników wiąże się ze spełnieniem określonych obowiązków i sporządzaniem określonych dokumentów. Nie zaniedbaj tego!

Zajrzyj do PAKIETU RODO PRACOWNIK/ WSPÓŁPRACOWNIK. 

Nie każdy potrzebuje tych dokumentów, więc znalazły się one w odrębnym pakiecie, żeby jak najbardziej dostosować się do Ciebie cenowo i jakościowo.

Nie musisz kupować wszystkiego jeśli nie chcesz. Kup tylko to czego potrzebuje Twoja działalność.

Wszystkiego Legalnego!

Ilona Przetacznik